W dnia 19.01.2025- 02.02.2025 r. młodzież wraz z kadrą realizowała staże w Walencji, gdzie pod okiem lokalnych przedsiębiorców poznawali tajniki zawodu cukiernika i kucharza w rzemieślniczych zakładach. W projekcie brało udział 3 – osoby uczące się 1 –opiekun pedagogiczny i 2 osoby kadry.
Głównym celem projektu było zwiększenie atrakcyjności kształcenia i szkolenia, nabycie nowych umiejętności i kompetencji przez uczestników oraz zapoznanie się z metodami pracy realizowanymi w hiszpańskich zakładach w zawodach cukiernik i kucharz.
Młodzież aktywnie spędzała czas poznając kulturę i zabytki Walencji. Odwiedzili muzeum korridy i oceanarium L’Oceanogràfic, uczestniczyli w pokazie narodowego tańca flamenco, nie zabrakło wieczornych spacerów wzdłuż morza.
Projekt realizowany w ramach programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe Akcja 1 mobilność osób uczących się i kadry.












